Servis
15.01.2024.

Uputstvo za korišćenje satova

MEHANIČKI (AUTOMATIK) SAT

Kod ovakvog sata pokreti ruke osobe koja ga nosi obezbeđuju energiju potrebnu za navijanje opruge unutar sata i rad mehanizma. Iako se sat navija automatski pri nošenju, preporučljivo je naviti sat jednom nedeljno ručno ili pomoću sprave za navijanje (kutije za odlaganje i navijanje sata). Kada se sat skine sa ruke, ukoliko je potpuno navijen obično ima energiju za rad još oko 40 sati nakon čega će stati. Kako bi sat bio u potpunosti navijen, potrebno ga je nositi 10-15 sati dnevno. Uobičajeno je i potpuno normalno da mehanički sat ima odstupanje od -20 ~+40 sek/dnevno. Stoga je preporučljivo jednom u 15 dana podesiti tačno vreme. Ukoliko imate nedoumica oko rada ili podešavanja Vašeg sata možete se obratiti ovlašćenom servisu ili prodajnom mestu na kome je sat kupljen.


KVARCNI SAT

Kvarcni sat koristi energiju baterije za rad. Ovakvi satovi su obično vrlo precizni i pouzdani. Životni vek baterije obično iznosi 2-3 godine. Ukoliko primetite da je Vaš sat stao ili nepravilno radi potrebno je da ga odnesete u ovlašćeni servis kako bi časovničari proverili da li je potrebna zamena baterije.

 

PODEŠAVANJE NARUKVICE

Ukoliko je potrebno podesiti dužinu metalne narukvice molimo Vas da odnesete sat u ovlašćeni servis kako bi stručno lice podesilo narukvicu prema širini Vašeg zgloba.

 

ODRŽAVANJE VAŠEG SATA

Ukoliko je potrebno, Vaš sat možete očistiti mekanom krpicom kakva se koristi za čišćenje naočara ili možete koristiti vlažnu krpu. Nemojte koristiti nikakve hemikalije ili prskati parfem preko sata jer ga one mogu oštetiti. Ukoliko je Vašem satu potrebno detaljnije čišćenje obratite se ovlašćenom servisu.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

10.
Dec.
2022.
Servis
Ovde možete pogledati i skinuti uputstva za setovanje i korišćenje za određene modele iz naše ponude.
22.
Jun.
2022.
Servis
WR30 - 3 ATM (3 bara) - sat je vodootporan samo na lagano prskanje,kišu ili znoj. WR50 - 5 ATM (5 bara) - sat je vodootporan na kraće potapanje i pr...
22.
Jun.
2022.
Servis
U B:PM servisima vršimo zamenu narukvica na satovima (kožne, gumene, metalne) svih brendova za koje smo ovlašćeni uvoznici. Originaln...